TEKEN DE PETITIE want de laatste vruchtbare landbouwgrond van Amsterdam staat op het punt voorgoed te verdwijnen!!!

 

Terwijl de gemeente Amsterdam verklaart zich voor het klimaat in te zetten, blijkt zij volledig bereid de Lutkemeerpolder op te geven voor een distributiecentrum. Dit historische stuk natuur dat bijdraagt aan lokale landbouw, biodiversiteit en een mooiere en schonere stad moet daarom verdwijnen terwijl om de hoek de bouwkavels leeg staan. Ondertussen dreigt de polder op basis van een reservering – die het vooralsnog onbekende bedrijf altijd nog kan intrekken – onherroepelijk onder een laag zand te worden bedolven. 

Behoud Lutkemeer is een platform van bezorgde burgers en organisaties die zich verzetten tegen de bouw van een bedrijventerrein op deze vruchtbare en historische grond. Om deze plannen van de gemeente een halt toe te roepen hebben wij jullie hulp hard nodig.  

 

Teken de petitie herziening bestemmingsplan voor een agrarische en groene polder!! Wij willen jullie niet alleen vragen de petitie voor de herziening van het bestemmingsplan ondertekenen, maar ook om deze te verspreiden onder jullie achterban. 

De gemeente heeft jaren geleden het gebied als bedrijventerrein aangewezen. Wij willen  dat de gemeente dit bestemmingsplan herziet en de polder voorgoIMG_20190512_150313-768x1024.jpged als agrarisch aanwijst. De aanvraag is al ingediend en met jullie handtekening en jullie steun kunnen we de gemeente duidelijk maken dat we het klimaat en lokale voedselproductie belangrijker vinden dan achterhaalde plannen. 

 / / TEKEN DE PETITIE / / 
#supportyourlocals  #BehoudLutkemeer 

Wil je meer weten of weten wat je nog meer kunt doen, kijk op https://behoudlutkemeer.nl/

Poster ontwerp door Maia Matches, 2020.
Gedrukt in 3 kleuren, risograph print, A3 formaat.
Print door Kaboem Offset, Amsterdam.

arrow